Laktózmentes tejpótló készítése

Laktózmentes tejpótló készítése

Manapság egyre többen szenvednek laktózérzékenységben. A tejcukor-intoleranciás embereknek ajánlott, sőt, elengedhetetlen a laktózmentes élelmiszerek fogyasztása. Melyek azok az élelmiszerek, amelyek laktózt tartalmaznak? Két típusra oszthatóak ezek: az egyikbe tartoznak a tejek és tejtermékek, a másikba a csomagolt, feldolgozott élelmiszerek, amelyek adalékanyaga a laktóz. Mivel magas a laktózérzékenyek száma, ezért az üzletekben egyre több laktózmentes élelmiszer kapható.

Nem kell lemondani a tejről sem, csak olyat kell választani, amelyiken fel van tűntetve a laktózmentesség. Vannak már olyan tejek is, amelyek növényi eredetűek, ezek általában tejszerű italok, azonban nem tartalmaznak kalciumot. Tejpótló italokat otthon is készíthetünk. Olajas magvakból, zabból, dióból, mandulából, rizsből könnyedén elő lehet állítani. Például, ha egy pohár rizst leöntünk két pohár forrásban lévő vízzel, akkor készíthetünk tejpótló laktózmentes italt. Ezt lehűlés után össze kell turmixolni, majd egy apró lyukú szűrűn át kell szűrni.

Archívum

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás