A bourbon whiskey története
Létezik egy ital, amit az egész Amerikai Egyesült Államok területén készítenek, jellegzetesen főként kukoricából. Ez az ital a bourbon whiskey és a készítési módja megegyezik a többi whisky típussal, annyi kivétellel, hogy a lepárlását követően, olyan tölgyfahordókban érlelik, amelyek belseje el van szenesítve.
Ezt a módszert egy tiszteletes, Elijah Craig használta legelőször az 1700 –as évek végén. Az volt a sajátossága ennek a szállítási és érlelési módnak, hogy mire az eladás helyére értek a hordók, a bennük lévő ital lágyabb ízűvé és karamell színűvé változott.
Nem meglepő, hogy maga a szeszfőzés története és ezzel a whisky ital a gyarmatosítással kezdődött, amikor a skótok és írek tudományukat magukkal vitték a gyarmatokra.
A bourbon whiskey története az 1700 –as évek közepén kezdődött, amikor a Kentuckyban élő farmerek az addigi whiskykhez képest sokkal édesebbet főztek, leginkább kukoricából. Miután megérlelték szokás volt vízzel hígítani, amíg eléri a 40 %-os szesztartalmat, de nem ritka a 75 %-os bourbon whiskey sem.